Idea lab počeo sa radom


Danas je zvanično počeo sa radom  IDEA LAB – poduzetnički centar koji će biti smješten u prostorijama HUB-a 387 u Općini Centar. Projekat IDEA LAB-poduzetnički centar se provodi u  sklopu programa ReLOaD (Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu) kojeg finansira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP.

IDEA LAB je zamišljen kao jedinstveni prostor za pružanje podrške mladima u pogledu sticanja potrebnih znanja i vještina za zapošljavanje i samozapošljavanje te kreativno djelovanje mladih. U periodu od novembra do aprila u IDEA LAB-u će biti organizovana tri edukativna programa i to: PODUZETNIČKA AKADEMIJA, START UP AKADEMIJA I SKILLS AKADEMIJA.


U uredu IDEA LAB-a pružat će se i individualna savjetovanja za dugoročno nezaposlene mlade sa područja Općine Centar te će se za svakog od njih kreirati karijerni planovi. U okviru ovog projekta pružit će se i podrška mladim poduzetnicima koji razvijaju svoje poslovne ideje kroz mentoring i savjetovanja.

 

Planirano je da kroz ovaj projekat bude uključeno preko stotinu mladih sa područja Općine Centar Sarajevo, pri čemu će se u značajnoj mjeri ojačati njihovi kapaciteti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

 

Javni poziv za učešće u edukativnim programima će uskoro biti objavljen.  Pozivamo mlade ljude sa prebivalištem na području Općine Centar Sarajevo, da se prijave za učešće u edukativnim programima i mentoring programu koji će biti organizovani u prostorijama IDEA LAB-a.

AktuelnostiProjekti

Comments are disabled.