Održana četvrta edukacija u okviru Programa neformalnog obrazovanja “Znanje za sve”


Četvrta edukacija u okviru Programa neformalnog obrazovanja „ Znanje za sve „ pod nazivom „Procedure osnivanja privrednih subjekata“ održana je dana 03.10.2015. godine u prostorijama Vijeća mladih Stari grad.

Gosti predavači bili su Denis Mrnjavac, poduzetnik sa dugogodišnjim iskustvom u privrednom sektoru BiH, te direktor kompanije Army Shop Sarajevo i Ena Bojičić, dipl. Ekonomistica, također osnivačica i direktorica kompanije Deseen d.o.o.

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja vođenog od strane predsjednice Udruženja Motivator Irme Efendić, učesnici su učestvovali u jednoj kratkoj igri u cilju opuštanja te se pristupilo samom treningu. Edukacija je bila koncipirana kao interaktivni razgovor između učesnika/ca i predavača/ice. Učesnici su upoznati sa osnovnim elementima i  vrstama privrednih subjekata, procedurama osnivanja istih te načinima djelovanja u njima. Također, učesnici/e su imali priliku iz prve ruke saznati kakva je procedura osnivanja privrednog subjekta i kako se realno taj proces odvija.

Aktuelnosti

Comments are disabled.