POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “ŽENSKA BIZNIS AKADEMIJA”


Udruženje za razvoj civilnog društva Motivator u saradnji sa Općinom Stari Grad poziva sve zainteresovane sa mjestom prebivališta u Općini Stari Grad da pošalju prijave za aktivno učešće u  projektu „ Ženska biznis akamdemija“ Projekat je namjenjen svim ženama na području Općine Stari Grad koje žele  steći nova znanja i vještine ili unaprijediti već postojeća u cilju bržeg i lakšeg pronalaska zaposlenja ili pokretanja vlastitog biznisa.

Mjesto održavanja treninga:  ulica Mula Mustafe Bašeskije br.7 (prekoputa Gradske tržnice)

Trajanje treninga: 6 mjeseci (svaki mjesec predavanja i radionica iz jedne od oblasti u dvodnevnom  trajanju od (11h-16h).

Cilj treninga: Povećanje konkurentnosti radne snage kroz program neformalnog obrazovanja i aktivniju participaciju žena što će u konačnici doprinjeti povećanju zaposlenosti na području Općine Stari Grad.

Projekat je koncipiran kao promocija koncepta cjeloživotnog učenja koji bi trebao doprinjeti profesionalnom razvoju polaznica.

Odabrane teme koje će biti predmet edukacije su:

1.MODUL  / poslovna komunikacija,prezentacijske vještine, rad u timu i vođenje tima, liderstvo/

2.MODUL /zakonski okvir i pravni oblici poslovanja, načini pronalska finansiranja poslovnih ideja,foundrasing/

3.MODUL /upravljanje projektnim ciklusom, kreiranje projekata/

4.MODUL /kreiranje poslovnih planova, upravljanje malim biznisom/

Sve učesnice proći će kroz edukaciju iz sve 4 oblasti te će s tim u vezi potpisati saglasnost o sudjelovanju u istim. Također, učesnice će imati priliku sudjelovati u internom takmičenju za pisanje poslovnih planova te  osvojiti vrijednu nagradu. Za svoje sudjelovanje u programu učesnice će  dobiti certikifate i dodatke certifikatu.

Naknada za trening i materijali za rad: Edukacije su u potpunosti besplatne.

E-mail prijave dostaviti najkasnije do 20.05.2016.godine na e-mail: [email protected] sa naznakom „Ženska biznis akademija“

Prijava treba da sadrži:

Podaci o učesnici: Ime i prezime, datum rođenja, adresa prebivališta, kao i kontakt telefon.

Više informacija možete dobiti na e-mail: [email protected],  dolaskom u prostorije Udruženja za razvoj civilnog društva Motivator na adresi Mula Mustafe Bašeskije br. 7.  Ili na kontakt telefon: 033- 843-968. Nakon selekcije odabrane polaznice biće pozvane ne razgovor.

Aktuelnosti

Comments are disabled.